نوآوری پزشکی همواره برای توسعه انسانی مهم بوده است. حالا، به کمک پیشرفتهای چشمگیر در زمینه هوش مصنوعی و پرینت سه بعدی، محققان پزشکی و کار آفرینی دست به نوآوریهای مهمی زدهاند که منجر به تشخیص پزشکی آسانتر و دقیق تر، بهبود روشهای درمان، تولید داروهای جدید و اعضای مصنوعی تنظیم پذیر و …. شدهاند. در این مسیر، استارتاپهای اروپایی، با حمایت دانشگاههای برتر و برنامههایی مانند افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا، پیشرو هستند. در ادامه به معرفی ده استارتاپی میپردازیم که ازین نوآوری برای بهبود کیفیت زندگی بیماران در سرتاسر جهان استفاده میکنند.
۱- findmecure:
ما همه درباره اکتشافات جدید و درمانهای نوآورانه در دانشگاهها شنیدهایم. آنهایی از ما که به بیماریهای نادر یا صعب العلاج مبتلایند یا عزیزانی دارند که درگیر این بیماریها هستند همواره این سوال را میپرسند: «پس این اکتشافات کجا روی میدهد؟». استارتاپ findmecure اینجاست تا به این پرسش جواب دهد. آنها خود را «گوگل آزمایشات بالینی» می نامند. پلت فرم آنلاین این استارتاپ برای افرادی که درگیر چنین بیماریهایی هستد دسترسی به آزمایشات بالینی را فراهم مینماید. تنها باید بیماری خود، سن و مکانتان را در موتور جستجو آنها وارد کنید تا لیستی از آزمایش های بالینی که در نزدیکی شما در حال اجراست را مشاهده کنید. این استارتاپ که در سال ۲۰۱۵ پایه گذاری شده است تا کنون۴۲۰ هزار دلار جذب سرمایه کرده است.
۲-DNA Script
این استارتاپی پاریسی به کمک تکنولوژی اختصاصی خود دی ان ای های مصنوعی برای اهداف تحقیقاتی تولید میکند. این تکنولوژی ظرفیت آن را دارد که در فرآیند کشف داروهای جدید، داروهای ترمیمی و همین طور تکنولوژیهای کشاورزی و ذخیره دادهها رو دیانای استفاده شود. محصولاتی که به کمک تکنولوژی این استارتاپ ساخته میشوند محققان زیست شناسی مولکولی را قادر میسازد تا به آزمایشهایشان سرعت ببخشند، به نحوی که برای طیف وسیعی از کاربردها از طراحی تا نتیجه تنها چند روز طول میکشد. این استارتاپ که در سال ۲۰۱۴ پایه گذاری شده است تا کنون ۵۵ میلیون یورو جذب سرمایه انجام داده است.
۳-Mecuris
استارتاپ مونیخی Mecuris ساخت اعضای مصنوعی را به کمک پرینت سه بعدی به یک کار دیجیتال تبدیل میکند. به کمک پلت فرم این شرکت پزشکان یا متخصصان ارتوپدی قادر میشوند که برای هر فرد اعضای مصنوعی منحصر به فرد او را طراحی کنند. پلت فرم این شرکت از عکسهای پزشکی بیمار مانند MRI، CT یا اسکنها سه بعدی استفاده میکنند و طی یک طراحی نیمه اتوماتیک اعضای مصنوعی شخصی سازی شده و قابل تنظیم را برای بیماران تولید میکند. این استارتاپ تا کنون موفق شده است ۶٫۳ میلیون جذب سرمایه انجام دهد.
۴- Therapixel
استارتاپ پاریسی تراپیکسل پای هوش مصنوعی را به حیطه رادیولوژی باز کرده است و به رادیولوژیستها کمک میکند تا با دقت بالاتری سرطانهای سینه را تشخیص دهند. تشخیص سرطان سینه از روی تصویرهای رادیولوژی بسیار چالش برانگیز است زیرا معمولا کمتر از ۵/۰ درصد تصاویر ماموگرافی شامل بافتهای سرطانی هستند و میزان خطا نیز در آنها بالاست. اما تراپیکسل توانایی اش را برای تشخیص سرطان ثابت کرده است. الگوریتمهای هوش مصنوعی آنها برای پایش سرطان سینه، در سال ۲۰۱۷ برنده چالش ماموگرافی DREAM شد. این استارتاپ تا سال ۲۰۱۹ موفق به جذب ۵ میلیون یورو شده است.
۵- Genomtec
استارتاپ ورشویی ژنومتک کیت آزمایشگاهی سیاری برای تشخیص بیماریها توسعه داده است. محصول آنها میتواند تنها در ۱ دقیقه پاتوژنها خطرناکی مانند ویروسها، باکتریها و قارچها را به کمک تطبیق بخشهایی از دی ان ای و ار ان ای آنها شناسایی کند. این ابزار میتواند بیماریهایی انسانی و حیوانی را تشخیص دهد و قابل استفاده توسط بیمارستانها، پزشکان، آزمایشگاهها و همین طور در کشاورزی و صنایع غذایی و بخشهای کنترل آلودگی محیط زیستی است. این استاتارپ در ژوئن ۲۰۱۹ بیش از ۳ میلیون یورو جذب سرمایه کرده است.
۶- FibtiCheck
به کمک اپلیکشن پزشکی که این استارتاپ توسعه داده است، میتوانید ریتم ضربان قلبتان را اندازه گیری کنید و از احتمال وقوع سکته یا کژآهنگی قلبی آگاه شوید. این اپلیکیشن اولین برنامهای است که موفق شده علامت تضمینی اتحادیه اروپا را برای تشخیص نارسایی ریتم قلب خارج از محیط کلینیکی کسب کند. هم اکنون کاردیولوژیستها، نورولوژیستها و دیگرمتخصصان استفاده از این اپلیکیشن را برای بیمارانشان تجویز میکنند. برای این کار تنها لازم است که بیماران به مدت یک دقیقه انگشتشان را روی صفحه گوش همراه نگه دارند تا نتایج مربوطه نشان داده شود و در صورت نیاز برای دکترشان ارسال شود. این شرکت که در سال ۲۰۱۴ تاسیس شده است تا کنون بیش از یک و نیم میلیون یورو جذب سرمایه کرده است.
۷-ABLE Human Motion
این استارتاپ اسکلت بیرونی سبک وزن، اقتصادی و راحت برای استفاده توسعه داده است. این اسکلت بیرونی برای افرادی که دارای جراحت آسیب نخاعی یا ناتوانیهای عضلانی اند امکان حرکت مجدد طبیعی را به ارمغان میآورد. به علاوه این محصول با تغییر سبک زندگی بی تحرک این بیماران بهبود چشم گیری در سلامت عمومی آنها ایجاد نماید و حس استقلال و اعتماد به نفس را به آنها بازمیگرداند. این استارتاپ بارسلونایی که در سال ۲۰۱۸ پایه گذاری شده است کمک هزینه ۵۰ هزار یورویی برنامه افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا را دریافت کرده است.
مطالب مشابه:
۵ استارتاپ فعال در صنعت حمل و نقل
۵ استارتاپ که نگاه ما به صنعت غذا را تغییر دادند
۱۰ استارتاپ اجتماعی برتر در قاره اروپا
۱۰ استارتاپ اروپایی برتر فین تک
۷ استارتاپی که با بازاریابی محتوا به رشدی خیره کننده دست یافتند